AC Collin – handledare i biblioterapi

AC Collin, handledare i biblioterapi och det biblioterapeutiska arbetssättet.Jag heter AC Collin och är handledare i biblioterapi, utbildad vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola. Det betyder att jag praktiserar det biblioterapeutiska arbetssättet i min verksamhet som skrivpedagog,  samtalsterapeut, inspiratör och PMT (personal mental trainer).  Jag är utbildad vid PsykosyntesAkademin i Stockholm och har tagit emot klienter i samtal sedan 2009.

Lektör och författarcoach

Jag ägnar mycket tid åt andras skrivande och driver sedan flera år en litterär verksamhet som lektör och författarcoach. Jag brukar skämtsamt säga att jag är PT i skrivande. Det handlar om att hitta balansen mellan flow och struktur, som i allt annat i livet.

Att skrivandet kan leda till ökad självkännedom och personlig utveckling  är min övertygelse. Eftersom mina verksamheter som skrivpedagog och samtalsterapeut överlappar varandra, och båda syftar till självkännedom och personlig utveckling, har jag lagt till ett M i min titel: PMT – personlig mental tränare.

Om somrarna håller jag kurs i kreativt skrivande, ”Skrivarsafari”, på Fridhems folkhögskola i Skåne. Sommaren 2020 är det tredje året jag håller kursen  ”Under texten – praktisk biblioterapi” där det biblioterapeutiska arbetssättet och ”viljan” är i fokus.

Föreläsningar och workshops om biblioterapi

När jag föreläser pratar jag gärna om det magiska i den kreativa processen. När jag håller workshops lägger jag stor vikt vid att mina deltagare ska känna sig trygga, samtidigt tillräckligt modiga för att utmana sig själva och våga göra något de inte brukar. De vågar alltid. Det är ett gott betyg, tycker jag.

Här kan du läsa om mitt författarskap >>