AC Collin – handledare i biblioterapi

AC Collin, handledare i biblioterapi och det biblioterapeutiska arbetssättet.Jag heter AC Collin och är handledare i biblioterapi, utbildad vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola. Jag är också utbildad vid PsykosyntesAkademin i Stockholm och har tagit emot klienter i samtalsterapi sedan 2009. Psykosyntes och biblioterapi är en ”match made in heaven”. Jag praktiserar även det biblioterapeutiska arbetssättet i min verksamhet som skrivpedagog, kurator och inspiratör.

Lektör och författarcoach

Jag ägnar mycket tid åt andras skrivande och driver sedan flera år en litterär verksamhet som lektör och författarcoach. Jag brukar beskriva mig som en PT i skrivande. Att hitta balansen mellan flow och struktur är något jag själv har kämpat med.

I Sverige har biblioterapi framför allt fokuserat på läsning, men som skrivpedagog och terapeut inspireras jag av hur metoden praktiseras i Finland, där även skrivandet inkluderas i metoden. Det är det min övertygelse att både läsning och skrivande kan leda till ökad självkännedom och personlig utveckling.

Sedan tolv år håller jag kurser påFridhems folkhögskola i Skåne om somrarna. Dels i kreativt skrivande, ”Skrivarsafari”, och sedan sommaren 2018 en kurs i praktisk biblioterapi –  ”Under texten” där det biblioterapeutiska arbetssättet och ”viljan” är i fokus.

Föreläsningar och workshops om biblioterapi

När jag föreläser pratar jag gärna magin i den kreativa processen. När jag håller workshops lägger jag stor vikt vid att mina deltagare ska känna sig trygga, samtidigt tillräckligt modiga att utmana sig själva och våga göra något de inte brukar. De vågar alltid. Det är ett gott betyg, tycker jag.

Här kan du läsa om mitt författarskap >>