Pedagogiskt material – beställ börjor i en ask här

Kreagrafen producerar pedagogiskt material som sätter fart på den kreativa processen och samtal för reflektion. ”Börjor i en ask” är ett kit med kort som inspirerar till berättelser och fördjupning.


Pedagogiskt material - börjor på svenska

”Börjor i en ask” är 100 kort med korta inledningar på ofullständiga meningar. ”Det viktigaste för mig är …”, ”Jag längtar mest efter …”, ”Jag har inte glömt …” etc.

Det finns många användningsområden. Jag använder dem i både skrivarsammanhang och i samtal. De kan var igångsättare vid flödesskrivande och det spontana tankeflödet.

pedagogiskt material - börjor på engelska Är du lärare?

Du som är lärare kan säkert hitta mängder av tillfällen när bördorna kan komma till användning. För en stunds flödesskrivande? För att öva aktivt lyssnande, två och två? En ask med börjor på engelska?

Det hundra korten är egentligen femtio börjor, upptryckta som dubletter. Det är spännande att se hur en mening fortsätter, andra gången den dras, och reflektera över det. ”Mamma för mig är … värme och ljus”, och nästa gång: ”Mamma för mig är … huvudvärk och nerdragna persienner.”

Beställ pedagogiskt material här

Pris för asken är 325 kronor + porto. Du gör din beställning via mail. >> 

Ange antal och svensk eller engelsk version. Glöm inte din postadress. Du får en bekräftelse med besked om leverans och betalning.


Provläs och beställ ”365 börjor – hejdå skrivkramp!”

Provläs och beställ hela eboken via Adlibris eller Bokus.365 börjor som ebok

”365 börjor – hejdå skrivkramp” som ebok innehåller trehundrasextiofem inledningar på berättelser och oändligt många oskrivna slut. Handleder du en skrivargrupp? Låt alla fortsätta att skriva på samma börja. Läs högt och reflektera hur olika det blev.

Boken ges ut i en engelsk version våren 2018.

Provläs och beställ 100 charader

100 charader som ebok Här kan du ladda ner ett smakprov på ”100 charader” >>100 charader – teaser

Vill du beställa hela e-boken gör du det via Adlibris eller Bokus.

100 Charader är en hommage till ”Gäster med gester”, det omåttligt populära teveprogrammet på 80-talet. Ladda ner till mobilen eller paddan och lek med familj och vänner. Vem vill vara Lennart Swan?