AC Collin – mitt författarskap

Mitt författarskap kom igång på allvar hösten 2015 när jag debuterade med romanen ”Mamma kom aldrig hem” (Ordberoende förlag). Innan dess hade jag medverkat i ett flertal novellantologier, och som medförfattare till bland annat Skrivarkalendern.

Det sägs att en av tre svenskar vill bli författare. Min kollega Elisabet Norin brukar korrigera det där och säga att ”en av tre svenskar vill vara författare”. Man är inte riktigt beredd på att det krävs en hel del tid och arbete för att lyckas. Man vill redan vara där. Jag har flera strandade romanprojekt bakom mig, men jag ser vart och ett av dem som viktiga etapper på min litterära resa.

Under 2017 har jag fördjupat mig i digital bokproduktion, e-böcker och ljudböcker. Jag är öppen för att använda nya medier och digitala kanaler som komplement till traditionell utgivning. Det är intressant vad som händer med läsvanorna och hur det kan påverka författandet och traditionell utgivning.

Att skriva direkt för ljudmediet är spännande. När jag letade fram det tio år gamla barnboksmanuset om Maja som flyttar till ett slott, fick jag anpassa det för inläsning. Om det blir aktuellt att ge ut ”Maja” som inbunden har jag och förlaget diskuterat att det behöver anpassas tillbaka.

På min podd finns ett urval av mina inläsningar, AC Collin – en författare berättar >>

Exempel på aktuella boktitlar

Sedan debuten har jag gett ut flera böcker, på förlag eller i egen regi. ”Änglajävulen” är en tragikomisk feelgood, skriven för ljudformatet.  ”365 börjor – hejdå skrivkramp!” är en nyutgåva som e-bok. Barnboken ”Maja och jullovsmysteriet” (B.Wahlströms) är aktuell som jullovsföljetong på Storytel 2017. ”Maja” ska få en sommarlovsuppföljare under 2018, och det finns planer på en inläsning av ”Mamma kom aldrig hem”.

Jag är medlem i Sveriges Författarförbund och Författarcentrum Öst.

Exempel på böcker jag har gett ut, som författare av romaner och noveller, eller medverkande i antologier.