Under texten – praktisk biblioterapi på Fridhems folkhögskola

Sommaren 2018 höll jag som vanligt ”Skrivarsafari” på Fridhems folkhögskola i Skåne. Det var också dags för en ny kurs med titeln ”Under texten” där deltagarna fick möjlighet att bekanta sig med det biblioterapeutiska arbetssättet. Sommaren 2020 blir det tredje året i rad.

: : :

Under texten – praktisk biblioterapi på Fridhems folkhögskola

Kan litteratur få dig att utvecklas som människa? Kan en dikt få dig att upptäcka nya sidor av livet? Kan musik väcka känslor som får dig att tänka bortom horisonten? Det här är sommarkursen för dig som är nyfiken på att utforska vad som döljer sig i undertexten och mellan raderna.

AC Collin, handledare i biblioterapi och erfaren skrivpedagog, är din guide. Hon tar dig med på en resa där ni läser, lyssnar, samtalar och delar era upplevelser kring texter, bilder, filmer, musik och berättelser. Det blir också tid för eget skrivande, men du behöver inte ha erfarenhet av det. Kom som du är.

Om du arbetar med bokcirklar och skrivargrupper kan du få inspiration att använda det biblioterapeutiska arbetssättet i din verksamhet. AC Collin är författare och samtalsterapeut, utbildad på PsykosyntesAkademin och Ersta Sköndal Högskola. Hon är även författarcoach och handledare för Skrivarsafari på Fridhem sedan sommaren 2010.

: : :

Bokningen på skolans hemsida öppnas i början av januari. Vill du försäkra dig om en plats bör du vara ute i god tid. Kurserna är mycket populära och brukar bli fullbokade tidigt.

Kursen pågår måndag – fredag och i kursavgiften, ca 5.000 kr, ingår kost och logi.

: : :
Utbildning i det biblioterapeutiska arbetssättet

Vill du veta mer om uppdragsutbildningen på Ersta Sköndal Bräcke högskola, läs vidare här >>